به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نیواطلس، محققان موسسه CSIRO استرالیا روشی تازه برای حفاظت از واکسن ها در مقابل دمای بالا ابداع کرده اند. یک تحقیق نشان می دهد با کمک این روش می توان واکسن ها را تا دمای ۳۷ درجه سانتیگراد به مدت ۳ ماه نگهداری کرد.
بیشتر واکسن ها باید در دمای ۲تا۸ درجه سانتیگراد نگهداری شوند تا فاسد نشود. برخی واکسن ها و به خصوص مواردی که با فناوری mRNA ساخته شده اند، باید در هوای سردتر و زیر صفر نگهداری شوند.
در فناوری جدید از یک نوع ماده کریستالی، حل شدنی و متخلخل استفاده می شود که به یک چارچوب فلزی ارگانیک (MOF)مشهور است. این ماده روی مولکول های واکسن را در برمی گیرد و از آنها در برابر فاسد شدن در نتیجه گرما تا زمان استفاده از آن محافظت می کند. هنگام استفاده از واکسن نیز محلولی به آن اضافه می شود تا چارچوبMOF حل شود و واکسن به طور عادی تزریق شود.
کارا دوهرتی محقق ارشد پروژه می گوید: MOFها مواد کریستالی متخلخلی هستند که دور واکسن را در بر می گیرند تا نوعی داربست به وجود بیاورند که در مقابل تغییرات دمایی از آن محافظت شود. در حال حاضر MOF ها مشابه داربستی عمل می کنند که دور خانه قرار می گیرد و هنگامیکه برداشته می شود، خانه پابرجا با قی می ماند. همین روند درباره پوششMOF و واکسن نیز اتفاق می افتد.
محققان برای آزمایش تکنیک جدید از ۲ دواکسن ویروس زنده استفاده کردند. این دو واکسن یکی به بیماری ماکیان و دیگری به آنفلونزا مربوط است و به طور معمولی اگر در یخچال نگهداری نشوند، طی چند روز فاسد می شوند.
آزمایش موفقیت آمیز نشان داد پوششMOF از ۲ واکسن مذکور به مدت ۱۲ هفته در دمای اتاق (۳۷ درجه سانتیگراد) محافظت کرد. تصویربرداری پیشرفته نشان داد واکسن ها ۳ ماه پس از ذخیره شدن در چنین دمایی قابل استفاده هستند.
البته پژوهشگران اشاره می کنند باید قبل از تجاری سازی پوشش مذکور آن را ارتقا داد.
این تحقیق در ژورنالActa Biomaterialia منتشر شده است.
نظر شما